top of page

Waarom kiezen voor een plasticvrije badkamer?

Lotte Spijker

17 mrt. 2023

Met de plasticvrije producten van blokzeep kies je niet alleen voor een beter milieu maar ook voor heerlijke en eerlijke verzorgingsproducten.

Geen plastic, minder milieuvervuiling?

Heel gewoon! Aldus de oprichters van Blokzeep


Tegenwoordig lijk je er bijna niet meer omheen te kunnen: plastic flessen shampoo, conditioner, douchegel, plastic wegwerp scheermesjes en aluminium flessen scheerschuim. Producten die binnen de kortste keren weer op de afvalstapel liggen en er honderden jaren over doen om door de natuur afgebroken te worden. Veel producten die wij gewend zijn in plastic te kopen, kunnen ook heel goed in een natuurlijkere verpakking.


De verpakkingen van onze duurzame shampoo zijn dan ook geheel plasticvrij! Het karton dat we gebruiken voor de shampoo bars, body bars en conditioner bars wordt Cradle-to-Cradle geproduceerd, wat betekent dat ze CO2 neutraal gemaakt worden en ze (inclusief de inkt) volledig biologisch afbreekbaar zijn. Al onze zepen worden binnen Europa met de hand gemaakt en door de hoge concentratie (1 bar staat gelijk aan 3 flessen shampoo) besparen we bij het vervoer ook nog eens extra uitstoot!

Zo zorgen wij ervoor dat een minimale belasting van het milieu heel gewoon wordt.Natuurlijke ingrediënten, transparante informatie?

Heel gewoon! Aldus de oprichters van Blokzeep


Het is bij veel badkamerproducten vaak onduidelijk wat er allemaal in zit. De ingrediëntenlijst ziet er maar raadselachtig uit, en hoe weet je wat nu wel duurzaam is en niet goed voor je lichaam en haar?

Zo bevatten veel producten Palmolie, waarvoor enorme stukken regenwoud worden gekapt in Azië. Om je haar en huid te ontvetten gebruiken veel producten ook SLS of parabenen, wat de huid kan irriteren of uitdrogen. 

Daarom bevatten onze producten alleen natuurlijke ingrediënten.


Zo zijn onze shampoo bars en conditioner bars gemaakt zonder SLS en parabenen en zijn ze palmolievrij. Onze scheerzepen bevatten slechts duurzaam geteelde (gecertificeerde) palmolie. Daarnaast zijn onze producten volledig vegan en dierproefvrij. Ben je benieuwd naar waar onze producten van worden gemaakt? Bij ieder product vind je een ingrediëntenlijst, en kan je hun betekenis vinden.

Zo zorgen wij dat ook een natuurlijke en transparante ingrediëntenlijst heel gewoon wordt.


 

bottom of page