top of page

✨Reflecteren✨

Een persoonlijk verhaal


De laatste maand van het jaar vliegt inmiddels ook alweer voorbij, en nu de jaarwisseling nadert. Wordt het (of je het nu wilt of niet) toch tijd om te reflecteren. Eens terug kijken naar het afgelopen jaar, wat ging goed, wat had anders gekund?


De één doet dit in de vorm van een fotocollage op insta, de ander maakt letterlijk een lijstje met nieuwe doelen voor het nieuwe jaar. Ik doe het meestal in m'n hoofd, maar heb na dit bewogen jaar gekozen voor een succesplanner. Waarbij je geholpen wordt om dit dus eigenlijk elke maand even te doen. Wat helpt om de doelen kleiner te houden, om uiteindelijk met al die kleine doelen samen een groot doel te bereiken. Zowel persoonlijk als zakelijk.Dus kleine doelen stellen: 'Nee' leren zeggen is de eerste.

En dat kan egoïstisch klinken, maar door mijn hele leven altijd maar anderen te willen helpen, en daarbij mezelf te vergeten. Ben ik uiteindelijk te ver gegaan. En dat wil ik nooit meer voelen.


Het heeft ruim anderhalf jaar geduurd voor ik het gevoel van een burn out überhaupt herkende en wilde erkennen. Een verschrikkelijk gevoel van 'ik kan het niet' en 'ik ben helemaal leeg'. Gewoon nul energie nergens voor, een opeenstapeling van kleine 'mislukkingen'. Gewoon omdat je niet meer geconcentreerd genoeg bent, altijd op je tenen loopt. Niet cool...Dus op naar een mooi jaar, waarin ik keuzes maak die energie geven en hopelijk nog zoveel meer!


En voor iedereen die zich ook even zo voelt, soms mag je ook even een stap terug om er vervolgens weer twee vooruit te kunnen maken. Wees lief voor jezelf.


Liefs,

Lotte

14 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page